Hastanemizde Kapalı Mide Fıtığı ve Reflü (Nissen Fundoplikasyon) Ameliyatı Yapıldı.
26 Kasım 2019

02.10.2019 tarihinde Genel Cerrahi polikliniğimize başvuran Minehan Çelik isimli hastamıza, yapılan muayene ve tetkikler sonucunda Opr.Dr.Alican Yalı tarafından “Reflü ve Mide Fıtığı” teşhisi konuldu. Bir süre ilaç tedavisi uygulanan ve tedaviden olumlu sonuçlanmaması sebebiyle Minehan hanım 10.10.2019 tarihindeki muayenesi sonucu ameliyatına karar verildi. 18.11.2019 tarihinde ameliyat olmuş olup Genel Cerrahi servisinde tedavisine devam edilmektedir.

İlgili ameliyat sonunda Opr.Dr.Alican Yalı şunları kaydetti;

Gastroozofagial reflü hastalığı (GÖRH) mide içeriğinin yemek borusuna kaçışı sonucu oluşan rahatsızlıklara denir. Bu durum yemek borusunda kanama ülser darlık barret ozofagus ve kansere kadar giden hastalıkları oluşturabilir. Günümüzdeki ilaçlar ile bu sıkıntıların çoğu giderilebilmektedir. Ancak uzun süre tedaviye rağmen semptomları gerilemeyen yapılan tetkiklerde  mide fıtığı saptanan hastalarda cerrahi tedavi gerekmektedir. Günümüzde kapalı tekniklerle bu ameliyat güvenle yapılmaktadır.

• 2019 11 21 IMG_2512.JPG
  • 2019 11 21 IMG_2513.JPG