KİLİS DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMLİK BASIN AÇIKLAMASI
31 Ocak 2018

KİLİS DEVLET HASTANESİBAŞHEKİMLİK BASIN AÇIKLAMASI

Türkiye’nin Afrin bölgesinde “Zeytin Dalı Harekatı”nı başlattığı ve Kilis halkının zor günlerden geçtiği bir dönemde halkımıza sevindirici güzel haberlerimiz var.

Kilis Devlet Hastanesi’nde ilk açık kalp ameliyatını gerçekleştirdik. Bu sevindirici haber ile Kilis’teki vatandaşlarımız bu tür kompleks ameliyatlar için başka illere gitmek zorunda kalmayacaklardır.

Kalp krizi geçirmesi üzerine hastanemize başvuran ve koroner anjiyografi yapılan hastamızın kalbinde iki ana atar damar tıkanıklığı tespit edildi. Ameliyat Gaziantep Dr. Ersin Arslan  Eğitim ve Araştırma Hastanesi gözetiminde hastanemiz doktorlarından Op. Dr. Vecih KEKLİK, Op.Dr. Haluk ÖZGÖZ, Op. Dr. Eşref KARASU ve ekibi tarafından gerçekleştirildi.  Başarılı geçen ameliyat sonrasında hastamızın takip ve tedavisi kalp damar cerrahisi yoğun bakım ünitesinde devam etmektedir.

Ameliyatın gerçekleşmesinde koordinasyonu sağlayan Kilis ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü’ne ve ameliyathanenin hazırlanmasında emeği geçen Uzm. Dr. Serdar SARIFAKI ve Uzm. Dr. Erşan ÖZTİN’e teşekkür ediyoruz. Kilis’te açık kalp ameliyatının yapılıyor olması devletimizin, sağlık bakanlığımızın ve büyüklerimizin Kilis’e verdiği önemi ve desteği yansıtmaktadır. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kilis Devlet hastanesi olarak Kilis halkımızın hak ettiği hizmetleri sunmaya, bu hizmetleri geliştirmeye devam edeceğiz.

Saygılarımla

Ali Muhsin GÜVELİOĞLU